dilluns, 7 de novembre del 2011

Paella de Peix i Marisc



Ingredients per a una Paella de Peix I Marisc per a 6 persones:



- 2 cuetes de rap
- 2 sípies netes

- 6 escamarlans /llagostins
- 12 gambes
- 18 cloïsses
- 12 musclos
- 2 pebrots verds Italians
- 1 pebrot vermell
- 2 cebes grans
- 3 grans d'all
- 3 nyores
- 3 guindilles o cayena
- Picada d'ametlles, bastonets de pa, avellanes i pinyons (venen pots amb el contingut)
- Julivert trossejat
- 300 o 400 gr de tomàquet triturat (1 pot aproximat, pero que no sigui fregit)
- 2 Litres de Caldo de Peix i Marisc
- 600 gr d'Arròs (aprox. 100 gr per persona)
- una mica de Brandy

Preparació

1.- Si es possible una estona abans, posem a bullir aigua, i la tirem en un pot on hi haurem posat les 3 nyores que prèviament li haurem fet uns talls per a que hi entri l'aigua i s'estovin. Un cop estovades, s'obren les nyores, i amb ajuda d'una cullereta de cafè, se n'extreu el màxim de polpa de nyora. La reservem.

2.- Posem la paella al foc amb oli. A continuació hi afegim les guindilles durant un parell o tres de minuts per a que la paella agafi un gust una mica picant. Retirem les guindilles.

3.- Al mateix oli  (si cal, n'afegim més) , hi posem la sípia trossejada que es vagi coent. Quan ja porta una estona coent-se, hi posem el rap, també trossejat, per a que es faci. Ho retirem, ho posem en una safata i ho reservem. Fem el mateix amb els escamarlans i les gambes, per a que es coguin i per a que la paella vagi agafant el gust de tots els ingredients que hi anem posant. Retirem també els escamarlans i les gambes, i ho reservem.

4.- Seguim amb el mateix oli i hi posem, tot trossejat, els pebrots verds i vermell, les cebes, i els grans d'all. Que es vagi coent. Quan ja estigui quasi bé cuit, hi afegim el tomàquet i la polpa de la nyora i que es vagi fent el sofregit, fins a que agafa aquell color ocre que ens confirma que el sofregit està al punt. En aquell moment, parem la campana extractora, hi tirem un rajolinet de Brandy, i hi acostem un llumí per a flamejar el sofregit. 

5.- Un cop fets aquests passos, hi afegim l'arròs a la paella, i ho remenem tot bé per a arrossejar l'arròs, que s'obri el gra. Al mateix moment hi posem les cloïsses (què prèviament les haurem tingut una estona en aigua i sal, per a que deixi anar la possible sorra que tingui a dins).

6.- Ara és el moment de posar-hi el caldo mica a mica. En posem fins a cobrir l'arròs, i a continuació hi afegim el que haviem reservat: la sípia, el rap, els escamarlans o llagostins, i les gambes. Hi afegim una mica de julivert trossejat, i la picada.

7.- Anar afegint caldo a mesura que l'arròs se'l va "bevent" per a que es cogui, fins a que veieu que l'arròs és cuit (aproximadament 20 - 25 minuts).

Si és possible, al finalitzar posar-la al forn uns minutets per a que quedi més sec l'arròs. Però això va a gustos.

Bon Profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada