diumenge, 23 de desembre del 2012

Croquetes d'espinacs de la Tina




Bona tarda

Avui, en previsió pel sopar de demà, una de les coses que ens ha tocat preparar les CROQUETES d'ESPINACS de la Tina.

Ingredients:
  • 2 bosses espinacs (o 2 manats d'espinacs)
  • 2 paquets petits de bacon
  • 1 ceba gran
  • 150 gr de panses
  • 100 gr de pinyons
  • 1 ou
  • pa ratllat
  • una mica de farina
  • oli d'oliva suau

Posarem a bullir els espinacs amb l'aigua una mica salada, fins a que aquests estiguin ben estovats.

Al mateix temps, sofregim la ceba que prèviament haurem tallat ben petita.
En una altra paella, saltegem el bacon a la paella amb un rajolí d'oli, i quan està pràcticament fet, hi afegim les panses i els pinyons. Barregem el contingut d'ambdues paelles.

A continuació, hi afegim els espinacs bullits, i ho anem barrejant, afegint-hi una mica de farina per a que es lligui tota la pasta. Un cop està tot ben barrejat i ho hem tingut 2-3 minuts anant remenant, podem parar el foc i deixem reposar la pasta que ens ha quedat.

Ara toca fer boletes petites (mida croqueta), que les passarem per ou batut, i després per pa ratllat. Les reservem.
Per la quantitat esmentada d'ingredients, surten aproximadament 40 croquetes (depenent de la mida que les fem).

Abans de ser consumides, posar a escalfar oli a una paella, i fregir les croquetes. És poca estona, un cop veieu que s'han torrat una mica, ja les podeu retirar. Són bones tant calentes, com tèbies.

Es recomana fer les croquetes el dia abans de ser consumides, ja que així queden ben compactes i no es desfan a l'hora de fregir-les.

Que vagi de gust!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada