diumenge, 10 de febrer del 2013

Coca de Ratafia


Hola de nou!

Fa un parell d'anys, en un dinar-xefla que vam fer al Castell de Farners amb la tropa de Maçanet, un de la colla va portar Coca de Ratafia de can Trias de Santa Coloma de Farners (us la recomano, és excepcional!).  Així que per a la següent xefla familiar (que en fem unes quantes...) vaig decidir probar de fer-la. A veure, no és taaant bona com la de Can Trias (és impossible fer-la com ells!), però és resultona i molt gustosa. Així que aquí us la deixo per si us animeu a fer-la.... De moment no us penjo foto ja que em vaig oblidar de fer-la... A la pròxima vegada que la faci, us la poso. Doncs, això, som-hi amb els ingredients!  Per cert, la recepta la vaig treure de la web www.cuinaperllaminers.com 

Ingredients

- 200 gr de farina de reposteria (de força)
- 200 gr de sucre
- 6 ous
- 100 gr de panses sense pinyols (petitones)
- 125 gr oli de girasol
- 125 gr de ratafia
- 1 paquet de llevat en pols, que equival a 16 gr (tipus Royal)
- Una mica d'oli (o mantega)
- Ametlles torrades per decorar

Preparació

-Abans que res, posem un parell d'horetes abans de fer la coca, les panses en remull en la ratafia. Algun cop fins i tot les he deixat en remull des de la nit abans... 

-Precalentem el forn a 180 graus. Separem les clares dels rovells i barregem, per una banda, les sis clares amb 100 gr de sucre, i es munten les clares amb unes barilles (si és possible, elèctriques). 

-En un altre bol, hi barregem els sis rovells amb els altres 100 gr de sucre, fins a que aquests s'esblanqueeixin.

-Ajuntem el contingut d'ambdós bols (ajuntem les clares amb els rovells) SENSE REMENAR.

-Escorrim les panses que les teniem en remull en ratafia.

-En un altre recipient, barregem la ratafia que ens ha quedat un cop escorregudes les panses, amb l'oli i amb la farina i la llevadura tamissades. I poc a poc, hi anem afegint la barreja d'abans (de rovells, clares i sucres), i anem remenant suaument amb compte de no trencar l'escuma. Reservem.

-Preparem el motlle (aproximadament de 40 x 20 cm, un d'aquests estandards), que el folrem amb paper vegetal i després l'untem amb oli i l'enfarinem (la majoria de gent utilitza mantega, pero a casa no ens agrada cuinar-hi gaire, així que sempre que podem, la substituïm per oli), per a que no s'hi enganxi la massa.  Hi afegim amb compte la massa i ja la podem posar al forn, a 180 graus, durant 30 minuts (o fins que estigui rossa). Quan porta 5 minuts al forn, aquí jo hi afegeixo les panses per a que no quedin a baix de tot... Pero sovint hi baixen igualment... 
Podem comprovar amb un punxó si està cuita o no. 

-Quan està, la treiem del forn, la "pintem" amb ratafia i li posem sucre per sobre i si volem, també ametlles torrades.

Bon profit!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada