diumenge, 10 de febrer del 2013

Carquinyolis d'avellanes




Mica a mica, podreu veure que el que m'agrada preparar són les coses dolcetes... a veure si m'animo a anar penjant cosetes...

Avui per anar obrint boca, he decidit preparar CARQUINYOLIS d'AVELLANA. Bé, a casa meva, sempre han sigut d'avellana... però hi ha algú que altre que m'han dit que en menjaven d'ametlla, i "navegant" per internet n'he vist fins i tot de festucs (pistatxos pels amics). Aquesta recepta la vaig veure un dia al cuines de TV3, pero quan vaig preparar-la, hi havia algo que feia que les proporcions de productes no quedava del tot bé, i la vaig tunejar. I crec que no queden del tot malament...






Pero bé, al que anavem, aquí us deixo els ingredients:

- 200 gr d'avellanes (diuen que crues, pero sovint no en trobo i les faig torrades)
- 200 gr de sucre
- 250 gr de farina de reposteria (farina de força)
-  16 gr de llevadura royal (1 sobre)
- 3 ous
- Pela d'una llimona ratllada
- 6 o 7 cullerades soperes d'anís (al gust)

Preparació

- Posem en un bol dos ous sencers amb tot el sucre, les avellanes, la ralladura de la llimona i les 6/7 cullerades soperes d'anís. Ho barregem tot (manualment).
- En un altre bol, barregem la farina amb el llevat per a que el llevat quedi repartit entre tota la farina, i a continuació, ho afegim a l'altre bol on hi tenim la resta d'ingredients i ho barregem molt bé fins a que quedi una massa.
- La massa que en surt, la deixem reposar a la nevera en el mateix bol tapat amb paper de film, durant 1 hora o 1 hora i mitja.
- Un cop ha passat aquesta estona, pre-escalfem el forn a 170 graus, dividim la massa en 3 parts, i fem 3 barretes de pa. Com que és possible que se'ns enganxi a les mans, agafem cada part, i la passem per farina i així podem fer sense problema, les barretes de pa.
- Un cop fetes les barretes, les pintem amb 1 ou batut (rovell i clara, tot sencer), i hi posem per sobre una mica de sucre. I ara ja poden anar al forn, que com ja hem dit, estarà a 170 graus, amb la temperatura a dalt i a baix, durant 30 - 40 minuts. 
- Quan veieu que estan les barres de pa torradetes, les podem retirar del forn. Però no l'apagueu. 
- Ara que està el pa calent, el talleu com quan talleu pa, a mida de 1 dit aproximadament. I aquest pa, el poseu a torrar al forn durant 7 o 8 minuts. Vigileu que no es torri massa.

És important tallar les barres de pa en calent, perquè les avellanes estan més estovades i és més fàcil de tallar sense que es trenqui el pa. Si es trenca, tampoc passa res, tindreu carquinyolis més petitons.

Bé, espero que us agradi. El pròxim cop que en faci, si puc faré fotografies de totes les fases que potser estarà més ben explicat.

Que vagi de gust! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada