divendres, 31 de maig del 2013

Gelat de maduixa de la Tina

Fa uns dies, fent un cafè amb unes amigues, els hi vaig dir que havia provat a fer una recepta de gelat de maduixa, i quan els hi vaig explicar com es feia, era bastant semblant a la que feia la sogra d'una d'elles, però no ben bé igual.

La Tina no se d'on la tret, però aquí va la seva recepta, que per cert, surt boníssima (partint de la base que a mi, no m'agrada el gelat de maduixa, i aquest, em xifla!!!).

Per tant, allà va!



Què necessitarem?

- 500 gr de maduixes
- 3 cullerades soperes de suc de llimona (aproximadament el suc d'una llimona)
- 1,5 tasses de mida cafè amb llet de sucre (aproximadament uns 230 gr de sucre)
- 200 ml de nata per muntar (un brick dels petits)

Abans que res, posarem el pot de nata al congelador una estona, per a que agafi un punt de fred.

Mentres, agafarem les maduixes, els hi treurem les fulles i les netejarem. Les reservem.
Fem el suc de llimona. El reservem.
Preparem el sucre.

Barregem les maduixes i el suc de llimona, i comencem a triturar amb la batedora les maduixes. Anem tirant mica a mica el sucre, per a que no s'enganxi a la batedora de mà. Ho reservem.

En un altre recipient, hi posem la nata per muntar, i la muntem amb unes barilles elèctriques (o robot de cuina, o thermomix,...).

I ara ve el moment de barrejar, amb una cullera, i a poc a poc, la barreja de maduixes junt amb la nata. S'ha de fer a poc a poc per intentar no perdre la textura de la nata.

Ara ja és el moment de posar-ho en motlles d'aquests alts (jo he utilitzat els d'alumini de 1 l com veureu a la fotografia).  I els motlles cap al congelador.

Al cap de 30 minuts, es recomana obrir els motlles, remenar el gelat amb una cullera i tornar a tapar.

Al cap de 30 minuts més, ho repetim. I ara ja els podem deixar fins a que hagin de ser consumits.

Per la quantitat que hem fet, en funció de la mida del motlle, n'omplirieu 1 o 1 i mig.

A veure si us agrada. Bon profit!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada