dilluns, 14 de maig del 2018

Reprenem el Blog! Coca de ratafia, actualitzem fotografies i recepta

Ara fa molt de temps que no em posava a penjar receptes ni fotografies, i m'he animat. 

Us torno a posar la coca de Ratafia, perquè mica a mica la he anat "retocant" al haver incorporat la Thermomix a la nostra cuina. 



Doncs al que anàvem:

Ingredients:

100 gr panses sultanes 
200 gr de sucre (i una mica més)
6 ous
125 gr de ratafia (i una mica més)
125 gr d'oli de girasol
200 gr de farina de rebosteria 
16 gr de llevat Royal (1 sobre)

Recepta:

1. Posar un mínim de 2h les panses en remull amb la ratafia. Jo a vegades les deixo d'un dia per altre.

2. Separar clares de rovells, i muntar les 6 clares a la thermomix amb 100 gr de sucre. Posem la papallona, les clares i el sucre a velocitat 3.5 durant 6 minuts i mig (normalment és un minut per clara). Ho reservem. 

3. Blanquegem els rovells amb 100 gr de sucre a la thermomix. 4 minuts a velocitat 3.5. Sense papallona.

4. Barregem els 125 gr d'oli de girasol, amb la farina i el llevat tamissats, i amb la ratafia escorreguda. És poca estona i ho faig a mà en un bol mentre es blanquegen els rovells. Aprofitem per encendre el forn a dalt i abaix a 180 graus.

5. Afegim la barreja de rovells i sucre (punt 3) a la barreja feta al punt 4. Ho fem amb una espàtula. 

6. Poc a poc hi afegim les clares muntades a la massa del punt 5 i anem barrejant suaument per no perdre la textura ni el volum.

7. Posem la massa en un motlle de 30 x 20 cm aprox, posem les panses per sobre (ja baixaran...) i cap al forn 30 min. 

8. Quan hagin passat els 30 min treiem la Coca, punxema veure si està cuita i pintem la coca per sobre amb una mica de ratafia quan encara està en calent. Hi posem sucre per sobre que s'hi enganxarà i ja està!

Que vagi de gust!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada