dimarts, 14 d’abril del 2020

Ànec rostit a la greixonera

Bon dia!
Avui hem decidit posar-vos una recepta de la tieta Juanita de Vilobí del Penedès: ànec rostit . 


Aquests dies de confinament ens dóna per provar moltes receptes.

Comencem pels ingredients (aquí surtiria per 6-8 faccions depenent de la gana):

- 2 ànegues (Les nostres en total pesaven 4 kg)
- oli
- sal
- pebre negre
- brandy
- Llard de porc
- 1 tap d'anís
- prunes
- pinyons
- 1 got d'aigua (100 ml aprox)

Recepta:

Començarem per el dia abans de cuinar-lo netejar l'ànec sota l'aixeta per retirar-ne plomes etc... Nosaltres vam demanar a la carnisseria que ens el tallés ja en 4 talls cadascun però la tieta acostuma a fer-los sencers.

Després l'embadurnem de (per aquest ordre): conyac, oli, sal i pebre. Agafem un tap de l'ampolla d'Anís i posem gotetes per sobre l'ànec. El posem dins un recipient tancat i cap a la nevera tota la nit.

L'endemà, pre-escalfem el forn a 220º. A aquesta temperatura courem tota l'estona.
Agafem la greixonera i posem a sota de tot, el suc que ha deixat anar la carn. Després hi posem la carn a sobre i sobre cada peça de carn, hi posem una boleta petita de llard (opcional), salem una mica més i posem molt més oli per sobre. Hi tirem els 100 ml d'aigua
Afegim prunes (nosaltres per aquesta quantitat en posem 8-10), després un grapadet de pinyons i ja podem tapar la greixonera.
Si us agraden molt les prunes, en bulliu unes quantes a part perquè sino el rostit surtiria massa dolç. El mateix que amb els pinyons, que a nosaltres ens agrada saltejar-ne uns quants a la paella per afegir al moment de emplatar junt amb més prunes.

Ara és el moment de posar-lo al forn durant  50 minuts (o 1 hora si els ànecs són sencers). Al cap d'aquest temps, obrim la greixonera, li donem la volta a l'ànec, i 50 minuts més.
Obrim la greixonera, treiem la tapa i deixem 25-30 minuts fent-se l'ànec, li donem la volta, i 25-30 minuts més de l'altre cantó.

Sí, són quasi bé 3 hores de cocció, però la preparació... és prou senzilla oi?

Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada