divendres, 17 d’abril del 2020

Grasoletes (o brunyols) de bacallà

A casa en diem grasoletes quan els brunyols els fem plans. Ara fa dies que en voliem menjar, i donat que no puc anar a comprar la pasta que compro habitualment per fer-les a una botiga que els fan ells casolans, ens hem decidit a fer-los.




Ingredients:

- 1 branca julivert, només les fulles (opcional: nosaltres no n'hem posat perquè no ens agrada molt)
- 1 gra d'all (sense el germen)
- 400 gr de bacallà dessalat sense pell ni espines (a trossos)
- 100 gr de farina
- 1 ou gros
- 1 culleradeta llevat químic (tipus Royal)
- 150 ml d'aigua amb gas

Recepta:

Jo us la poso per fer amb Thermomix  però es pot fer tranquilament a mà.

- Posar dins el got el gra d'all (i el julivert si voleu). Picar 5 segons a velocitat 5. Baixar tot l'all cap a les ganivetes i tornar a programar 5 segons a velocitat 5.

- Introduir el bacallà a trossos i triturar 20 segons a velocitat 5.

- Hi afegim la farina, l'ou, la culleradeta de llevat químic i l'aigua amb gas. Barrejar 15 segons a velocitat 3. Col·locar dins un plat fondo o bol , tapar amb film transparent  i reservar a la nevera un mínim d'una hora per a que reposi la massa i agafi consistència.

- A una paella, escalfar oli abundant i fregir petites porcions, donant-li la volta per a que es facin d'ambdós costats. Treure les grasoletes (o brunyols) i deixar sobre paper absorvent per treure'n l'excés d'oli.
Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada