divendres, 14 d’abril del 2023

Mona de Pasqua

Mona de Pasqua







Bon dia a tothom! Avui us penjo la mona de pasqua que hem fet aquests dies per una fillola recent estrenada en la celiaquia, així que hem buscat ingredients i hem fet la mona apta per ella. 

L'ou de Xocolata l'hem comprat doncs hi ha marques que ja el realitzen sense gluten. 

Els ingredients per fer el pa de pessic han estat els següents:

4 ous
150 gr de sucre
100 gr de Maizena
Ratlladura d'una llimona
una mica de sal
I si es vol, mig sobre de Royal (llevadura) - l'original no portava mai llevat.

Precalentem el forn a 170º amb escalfor a dalt i a baix.

El primer que hem fet ha estat separar les clares dels rovells. 

Les clares les hem muntat amb la meitat del sucre (75 gr) a la Thermomix (hem posat la papallona, 5 minuts a velocitat 3,5). Les hem reservat.

Després, al mateix vas de la Thermomix, hem clarejat els ous: els 4 rovells, amb la resta del sucre (75 gr), sense papallona, a velocitat 3,5 durant 4 minuts.  Ho retirem del vas.

Barregem la Maizena amb el llevat si li hi poseu.

En un bol, hi posem tota la barreja dels rovells, i hi anem afegint, mica a mica, una mica de les clares muntades i una mica de farina, i mica a mica, ho anem integrant tot.

Ara ja tenim el forn calent i posem el pa de pessic dins un motlle que prèviament hi hem posat una mica d'oli al paper de forn per a que no s'enganxi, i cap al forn durant 30-35 minuts. Un cop han passat els minuts, comprovar que estigui cuit, i deixar el pa de pessic dins el forn apagat durant 10 minuts amb la porta entreoberta. Després 10 minuts més amb la porta oberta del tot i ja el podrem treure.

Un cop refredat el pa de pessic, el podrem farcir, si voleu, com a la foto per exemple, de nata.
En aquest cas, he muntat aproximadament 250 ml de nata amb 50 grams de sucre de llustre ja que a la fillola li encanta així. Altres cops el farcim de xocolata, etc...

Que vagi de gust!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada