dimecres, 30 de maig del 2018

Tiramisu

Tiramisu.

Fa dies que el volia repetir... perquè és una recepta que fa temps vaig fer i la volia adaptar a la thermomix. Tot i així...es pot fer sense ella eh!

Aquí van els ingredients:

- 5 ous
- 1 got de sucre (uns 200 gr)
- 1 litre de nata per muntar de 38.1 %
- 500 gr mascarpone
- "melindros" dels dues
- cafè (aprox  2 -3 tasses grans)
- 2 xupitos petits de ron
- cacau pur en pols sense sucre

RECEPTA:

Separem els rovells de les clares. Muntem les clares a punt de neu: posem la papallona, 6 minuts (són 5 clares i sempre és un minut per clara i jo afegeixo sempre 1 min més) a velocitat 3.5. Treiem del vas i reservem a la nevera.

Netejem el vas de la Thermomix, posem la papallona i hi posem el litre de nata per muntar amb 1/4 del tot (aprox 50 gr de sucre). Anem escoltant el soroll fins a veure que la nata està perfectament muntada.  Treiem del vas i reservem a la nevera.

Al vas hi posem tot el mascarpone, amb els rovells i la resta del sucre i ho posem a velocitat 3.5 durant 5-6 minuts. Ho treiem del vas i ho incorporem a un bol gros on després anirem afegint mica a mica les clares i nata muntada anant barrejant poc a poc en moviments envolvents per a que no baixi el volum.

Anem a fer muntatge (tant si es en vasets com si fos un pastís): banyem els melindros en la barreja de cafè i ron i els anem col.locant a la safata/ vasets. Quan haguem fet una capa...hi posem per sobre la barreja que hem fet abans i una altra capa de melindros banyat i una altra de la barreja.  I ja podem posar a la nevera.

Millor de un dia per altre...per a que qualli millor. Abans de servir... tirem cacau pur per sobre.

Que vagi de gust!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada